Ugrás a tartalomra
Tanjug/Aleksandar Ciric/nr

„A villanyáram drágulása szükségszerű”

2022.07.18
14:59
Forrás
Tanjug
Legalább 15, de akár 20 százalékkal is meg kell dráguljon a villanyáram Szerbiában, jelentette ki Zorana Mihajlović.

A szerb energiaügyi miniszter hangsúlyozta, a villanyáram drágulása szükségszerű, és ez nemcsak a minisztérium álláspontja, hanem a Költségvetési Tanácsé is. Ismertette, még nincs döntés a drágulás mértékéről, azonban az mindenképp nélkülözhetetlen. Zorana Mihajlović hangsúlyozta, külön szabályzatot alkottak a szociálisan legérzékenyebb háztartásokra. Mint mondta, ha az árkorrekció nem következik be, az a Szerbiai Villanygazdaság összeomlásához vezetne.

Zorana Mihajlović
áram
villanyáram

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.