Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Vissza nem térítendő támogatás fiatal gazdáknak

2020.11.04
12:54
2020.11.04
12:59
Forrás
Szerbiai RTV
A fiatal gazdák számára akár 1.500.000 dináros vissza nem térítendő támogatást tudnak biztosítani a közeljövőben - ezt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter mondta.

A fiatalokat arra biztatta, hogy a vissza nem térítendő támogatásból vegyenek földet vagy jószágokat.

Ezzel egyidejűleg abbéli reményének is hangot adott, hogy sikerül megoldaniuk földműves-nyugdíjak kérdését. A tárcavezető kiemelte, nem lehet ugyanannyi járulékot fizetni egy és száz hektár után. Nedimović hozzátette, a miniszterelnökkel már beszéltek erről a problémáról, és a Világbankkal, valamint az IMF-fel is egyeztetnek, hogy megoldják a kérdést.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A mezőgazdasági miniszter szerint az idei már a harmadik év, amikor rekordtermést jegyezhettek országszerte. Bár a kukorica betakarítása még nem ért véget, megállapítható, hogy csaknem 10 százalékkal jobb a hozam, mint az előző években. Arra is rámutatott, hogy ebben a pillanatban a kukorica termésmennyisége 30 százalékkal magasabb, mint a tízéves átlag, és 60 százalékkal magasabb a szója hozama is a korábbi évekéhez viszonyítva.

vissza nem térítendő támogatás
fiatal gazdák
támogatás
Branislav Nedimović
földműves-nyugdíj
termés
rekordtermés
hozam
szója

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.