Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Visszaigényelhető biztosítási összeg

2021.08.16
15:29
2021.08.16
16:54
Forrás
Pannon RTV
Visszaigényelhető Szerbiában a mezőgazdaság több ágazatában lebiztosított termények után kifizetésre kerülő összeg.

Az adó nélküli összeg 40 százalékát téríti vissza a Mezőgazdasági Minisztérium. A kérvényeket olyan jogi személyek, vállalkozók, magánszemélyek adhatják át, akik rendelkeznek bejegyzett gazdasággal. A dokumentumok átadásának határideje 2021. november 15-e. Az érintettek bővebb információt a lakhelyükhöz legközelebb lévő falugazdász irodában kaphatnak.

Skutera Éva, falugazdász, Magyarkanizsa: „Maga a biztosítás periódusa előző év november 16-tól, adott év november 15-ig tart. A kérvényt ki kell tölteni, két példányban átadni és csatolni kell azokat a dokumentumokat, amelyet a biztosító cég ad vissza ezek az eredeti vagy hitelesített elismervény, illetve az igazolás arról, hogy megtörtént a befizetés. A maximálisan visszaigényelhető összegek kultúránként változnak.”

biztosítás
mezőgazdaság
visszaigénylés
Skutera Éva

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű