Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanović

Vučić: A cukor, az olaj és a liszt ára Szerbiában a legalacsonyabb, és ezekből van is elegendő

2022.05.29
15:00
2022.05.30
11:43
Forrás
Pannon RTV
Az országban feltöltötték az élelmiszerkészleteket, és a következő hónapokban is ez lesz az egyik legfontosabb feladat – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök a Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága belgrádi raktárának megtekintésekor.

25 ezer tonna liszt, 54 ezer tonna búza, 94 ezer tonna kukorica, 11 millió kilogramm cukor, só és bab, valamint ugyanennyi liter olaj. Jelenleg ennyi tartaléka van Szerbiának az alapvető élelmiszerekből. Emellett fagyasztott zöldségekből és egyéb konzerv ételekből sincs hiány. A megfelelő mennyiségek ellenére azonban az állam továbbra is készül a télre – emelte ki Aleksandar Vučić. Hozzátette: „Elegendő mennyiségű élelmiszert biztosítottunk az országnak, a lakosoknak. Tehát nagy mennyiségű liszttel rendelkezünk, igazán nagy mennyiséggel, 25 ezer tonnával. Ami csak az árutartalék, van több hely is, ahol még tárolhatunk. Jelenleg körülbelül 54 ezer tonna búzával és 94 ezer tonna kukoricával rendelkezünk.”

Tanjug/Tara Radovanović

Az államnak saját kezébe kell vennie a dolgokat a nehéz időkben, és meg kell mutatnia, hogyan működhet stabilan egy ország - emelte ki Vučić. A szerb elnök hozzátette, az alapvető élelmiszer-ellátással nem lesz probléma.

Tanjug/Tara Radovanović

A nyári hónapok teljes felkészülést igényelnek az államtól, hogy a télre biztosítsák a megfelelő energia- és élelmiszer-ellátást - magyarázta Vučić. A köztársasági elnök kitért a fiataloknak szánt 100 eurós támogatásra is, amelyet június elején utalnak át az érintetteknek. Mint mondta, ez is azt mutatja, hogy az államvezetés betartja az ígéreteit.

árutartalékok
Aleksandar Vučić
cukor
liszt

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.