Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić: Jelentős béremelésre számíthatnak az orvosok és az ápolók

2019-06-26
13:56
2019-06-26
17:57
Forrás
Szerbiai RTV
A frissen végzett egészségügyi dolgozók válasszák Szerbiát és ne távozzanak külföldre, ugyanis ők a társadalom egyik legfelelősségteljesebb része.

Ezt jelentette ki ma Aleksandar Vučić azon a rendezvényen, ahol a frissen végzett és legjobb eredményt elért egészségügyi dolgozóknak adtak át munkaszerződéseket. A szerb elnök leszögezte, jelentős béremelésre számíthatnak az orvosok és az ápolók, legkevesebb 10 százalékos fizetésnövekedés várható - részletezte. Mint mondta, Szerbiának még néhány évre és türelemre van szüksége, hogy még magasabb legyen a színvonal az egészségügyi szférában.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „A fizetésemelés komoly lesz. Legalább 10 százalékos bérnövekedésre számítok az orvosok és az egészségügyi nővéreket illetően. Amennyiben alkalom adódik, akkor még nagyobb is, de már ez így elég nagy emelés.”

Zlatibor Lončar egészségügyi tárcavezető az átadón elmondta, számos reformot hajtottak végre az egészségügyben, amelynek köszönhetően az jelenleg az egyik legjobb a régióban.

egészségügy
egészségügyi dolgozók
Aleksandar Vučić

Most

13:11, Frissítve: 13:19

Új világ a színpadon

Pass Andrea Új világ című előadásával indul az évad a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatában. Az évadban négy bemutatót terveznek.

Népszerű