Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić: Jelentős béremelésre számíthatnak az orvosok és az ápolók

2019-06-26
13:56
2019-06-26
17:57
Forrás
Szerbiai RTV
A frissen végzett egészségügyi dolgozók válasszák Szerbiát és ne távozzanak külföldre, ugyanis ők a társadalom egyik legfelelősségteljesebb része.

Ezt jelentette ki ma Aleksandar Vučić azon a rendezvényen, ahol a frissen végzett és legjobb eredményt elért egészségügyi dolgozóknak adtak át munkaszerződéseket. A szerb elnök leszögezte, jelentős béremelésre számíthatnak az orvosok és az ápolók, legkevesebb 10 százalékos fizetésnövekedés várható - részletezte. Mint mondta, Szerbiának még néhány évre és türelemre van szüksége, hogy még magasabb legyen a színvonal az egészségügyi szférában.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „A fizetésemelés komoly lesz. Legalább 10 százalékos bérnövekedésre számítok az orvosok és az egészségügyi nővéreket illetően. Amennyiben alkalom adódik, akkor még nagyobb is, de már ez így elég nagy emelés.”

Zlatibor Lončar egészségügyi tárcavezető az átadón elmondta, számos reformot hajtottak végre az egészségügyben, amelynek köszönhetően az jelenleg az egyik legjobb a régióban.

egészségügy
egészségügyi dolgozók
Aleksandar Vučić

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.