Ugrás a tartalomra
Leoni Niš
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Vučić: Ma láthatják, milyen az, amikor az ígéretek teljesülnek

2018-04-25
12:27
2018-04-25
16:53
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia elnöke erről a német Leoni cég niši gyárának új gyártócsarnokának megnyitóján beszélt. A kábelgyártó cég új részlegében 1125 munkás fog dolgozni.

A német vállalat új gyártócsarnoka 20 ezer négyzetméteren terül el és 22 millió eurós befektetést jelent. Amikor jövőre a Leoni befejezi a kraljevoi gyárának az építését, akkor Szerbia legnagyobb munkáltatójává fog válni, mivel szerbiai létesítményeiben 11 ezer munkás fog dolgozni.

Aleksandar Vučić beszédében kiemelte, hogy a niši reptérre az országos költségvetésből 3,6, míg Niš 2.2 millió eurót különítettek el. A most nem gazdaságosan üzemelő Nagy Konstantin reptér az utóbbi időben viták tárgyát képezte. A kormány ajánlására a város képviselő-testülete egy olyan döntést hozott, hogy a tulajdon- és üzemeltetési jogot az államra bízta. Ez a lakosság körében nagy elégedetlenséget keltett, ami miatt az utcákra is vonultak. Szerintük a lépés mögött a belgrádi légikikötő utasforgalmának biztosítása áll. Vučić niši látogatásán a reptér tulajdonjogáról nem beszélt, de a város jövendőbeli regionális szerepéről igen
Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Csak önöknek köszönhető, a munkájuknak, az erőfeszítéseiknek, a türelmüknek, a kitartásuknak, hogy ma Niš a jövő városa. A leggyorsabb összeköttetésük lesz Szófiával, a leggyorsabb összeköttetésük lesz Szkopjével és Szalonikivel, legrövidebb összeköttetésük lesz Prokupljéval, Kuršumlijával és Pristinával. Ez abszolút központ lesz, az egész Balkán központja. Számon nemzetközi találkozót Nišben fogunk megtartani.”

Aleksandar Vučić
Leoni
Niš

Most

Népszerű