Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vučić: Nem drágul nagyobb mértékben az áram Szerbiában

2022.05.25
07:00
2022.05.25
08:03
Forrás
Szerbiai RTV
Lesz áremelés, de nem olyan mértékben, mint ahogy azt a Szerbiai Villanygazdaság szeretné, azaz 20 vagy 40 százalékkal - jelentette ki Aleksandar Vučić a Davosi Világgazdasági Fórumon.

A köztársasági elnök a Szerbiai Villanygazdaság képviselőinek kijelentéseire reagálva elmondta, hogy az áram minden termék árára hatással van, ezért a teljes képet kell szem előtt tartani, nem csak egy-két cég érdekeit. Szerbia sok áramot vásárol, mert a fogyasztói igény is jelentősen megnőtt, a gazdaság fejlődésének köszönhetően az elmúlt 15-20 évben, valamint a hőerőművekben is kevesebb áramot termelnek, mivel a téli időszakra készülve zajlanak a felújítások – emelte ki az államfő. Hozzátette: az idők változnak, többet kell az energiaszektorba fektetnünk, de felelősségteljesebben is kell viselkednünk.

Szerbia köztársasági elnöke a gázellátásról is beszélt. Elmondta, hogy Siniša Mali Magyarországon tárgyal ma, ő pedig az oroszokkal folytat megbeszéléseket a gázellátással kapcsolatban. Elsősorban a gáz mennyiségről kell tárgyalnunk az oroszokkal, másodsorban pedig az árról – emelte ki Aleksandar Vučić.

Szerbiai Villanygazdaság
Aleksandar Vučić

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű