Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jadranka Ilic

Vučić: A nyugdíjemelés mellett támogatást is kapnak az idősek

2021.08.01
19:47
2021.08.02
16:33
Forrás
Szerbiai RTV
20 ezer dináros támogatást kap minden nyugdíjas februárban, emellett még nyugdíjemelés is lesz az év elején - ezt jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb közmédia esti híradójának adott interjújában.

Minderre azért van lehetőség, mert a szerb gazdaság jól teljesít, 7% körüli GDP növekedés várható, és a költségvetési hiány is jóval kisebb a tervezettnél - magyarázta. A 20 ezer dináros támogatás mellé megkapják a nyugdíjasok a korábban bejelentett év végéig kifizetendő pénzeket is, azaz a 100 eurót, amely 50+30+20 eurós formában érkezik majd meg szeptemberben, novemberben és karácsony előtt. A felnőtt lakosság is számíthat a korábban bejelentett 30, illetve 20 euróra - részletezte a szerb elnök. A nyugdíjakat a tervek szerint mintegy 5%-kal növelik az év elején, de a minimálbér és az átlagfizetések is nőni fognak – ígérte az elnök.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „35 ezer 12 dinár lesz a minimálbér, vagyis a legkevesebb, amit egy munkás kaphat. Így több mint 300 euró lesz a minimálbér. Elég-e ez? Hát, nem. De sokkal több a 150 eurónál, amennyi csak néhány évvel ezelőtt volt. És csak ezzel már az év elején 613 euró lesz az átlagbér. Ezek a számításaink. De hisszük, hogy ennél nagyobb is lesz, mert a fizetések is nőni fognak, a közszférában mindenképpen, és bízunk benne, hogy ezt a magánszektorban is nagyrészt követni fogják.”

Aleksandar Vučić
nyugdíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.