Ugrás a tartalomra
TANJUG/TARA RADOVANOVIC/nr

Vučić: A vártnál is nagyobb a gazdasági növekedés

2021.04.30
20:46
2021.05.01
09:45
Forrás
Szerbiai RTV
A vártnál is nagyobb a gazdasági növekedés, köszönet Szerbia állampolgárainak - üzente Instagram-videójában Aleksandar Vučić szerb elnök.

Mint magyarázta, 1,3 százalékos esésre számítottak az első negyedévben, mivel az előző évet nagyon magasan zárta az ország. Ezzel szemben több mint 1 százalékos növekedést valósított meg Szerbia - közölte Vučić. Kiemelte, hogy ez a szám a német gazdasági adatokon is túlmutat.

Szerbia nagy léptekkel halad előre, és ez önöknek köszönhető - tette hozzá az államfő, aki a következő időszakra vonatkozóan is beszélt: Ha a második negyedévben 11 százalékos növekedést érünk el a tervezett 10 helyett, akkor Európa legjobbjai leszünk. Mindez azonban csak akkor lehetséges, ha segítenek, vagyis ha felvesszük a védőoltást, és visszamegyünk dolgozni - zárta üzenetét Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić
gazdasági növekedés
Szerbia

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.