Ugrás a tartalomra

A zentai Réel Chocolate bemutatta új termékcsaládját (videó)

2017.05.11
15:05
Ünnepélyes keretek között mutatta be szerdán délután új vajdasági termékcsoportját a zentai Réel Chocolate
Ünnepélyes keretek között mutatta be szerdán délután új vajdasági termékcsoportját a zentai Réel Chocolate. A kézműves csokoládéműhely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően alakíthatta ki az új termékcsaládját. Új termékcsoportját mutatja be a közönségnek a Réel Chocolate kézműves csokoládéműhely tulajdonosa. A középpontban nem maga a csokoládé, hanem sokkal inkább Vajdaság áll. Lengyel István, tulajdonos, Réel Chocolate: „Mindig is szerettünk volna egy olyan különleges csokoládécsoportot kialakítani, aminek középpontjában nem is a csokoládé van, hanem Vajdaság, vagyis az, ami Vajdasághoz köthető. Kigondoltuk, hogy helyi termelőktől származó, már feldolgozott gyümölcsöket fogunk beszerezni, és azokat bevonjuk csokoládéval.” REEL_CHOCOLATE_01 Az elképzelések megvalósulását a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében elnyert támogatás tette lehetővé. A Magyar Nemzeti Tanács elnöke példaértékűnek nevezte a fiatal vállalkozók tevékenységét. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács : „Azt jelenti, hogy nem azt nézem, hogy mit tanultam az elmúlt években, milyen egyetemi végzettségem van, hanem itt, a világon hogyan tudom a boldogulásomat megtalálni, és a boldoguláshoz kedv, erő, jókedv, vállalkozói szellem kell, és akiben ez megvan, az azt hiszem, hogy megtalálhatja.” A Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője szerint a zentai kézműves csokoládéműhely egy igazi sikertörténet, amely fontos üzenetet fogalmaz meg a vajdasági magyar fiatalok számára. REEL_CHOCOLATE_02 Pirityiné Szabó Judit, főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság: „Nagyon sok fiatal azt tervezi, hogy hosszú távon itt éli a mindennapjait, úgy érzi, hogy itt van jövő, és a tudását, energiáját, kapcsolatait itthon szeretné kamatoztatni, hogy egy szebb, élhetőbb környezetet alakítson ki, s azt gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon fontos üzenete a mai napnak.”A Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program keretében is segíteni kívánja a fiatal vállalkozókat. A családi vállalkozások számára 600 millió forint, a fiatal vállalkozók számára pedig 230 millió forint keretösszegű pályázat meghirdetését tervezik.
Zenta
Réel Chocolate

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.