Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zorana Mihajlović: Energetikai világháború zajlik

2022.10.12
12:28
Forrás
Szerbiai RTV
A politikus kiemelte, hogy a szerb piacon nem áll fenn az olajszármazékok hiányának veszélye.

A szerb energiaügyi miniszter kiemelte, az energiaválság ellenére Szerbia mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdasági szereplőknek és a háztartásoknak is megfelelő mennyiségű energiát biztosítsanak. Ha nincs közlekedési és energetikai infrastruktúra, nincs gazdaság, és a következő lépés mindig a világháború - tette hozzá. Mindez hatással lesz az európai energiabiztonságra, az árak emelkedésére, mert nem javulás, hanem rosszabb helyzet felé haladunk - mondta Mihajlović.

Megismételte, hogy a szerb piacon nem áll fenn az olajszármazékok hiányának veszélye, és az új uniós szankciócsomag, amely megtiltja az orosz kőolaj importját, nem befolyásolja az ellátás stabilitását. A piacunk olajellátása szempontjából nem lesz gond, mert eddig sem csak Oroszországból, hanem más országokból is importáltunk kőolajat az adriai vezetéken keresztül. Értékelése szerint egy-egy kőolajvezeték építése északi irányban Magyarország felé, déli irányban pedig Észak-Macedónián keresztül az albán kikötőig és Görögország irányába azt jelentené, hogy Szerbia tranzitútvonal lesz.

Zorana Mihajlović
energetika

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.