Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

16 halott 5 nap alatt

2022.02.01
08:59
2022.05.23
11:58
Forrás
Szerbiai RTV
Öt nap alatt 16 személy vesztette életét közlekedési balesetben Szerbiában.

A szerencsétlenségek fő kiváltó oka a gyorshajtás, pszichoaktív szerek használata, illetve alkoholfogyasztás. A fiatalok főként az éjjeli bulik után szenvednek balesetet, az utóbbi időszakban nyolc 25 éven aluli fiatal vesztette életét így Szerbia útjain. Ezért a rendőrség fokozott közúti ellenőrzést tart majd külön hangsúlyt fektetve az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrésére. Decemberben tizenkettő 24 éven aluli fiatal halt meg szerencsétlenségben.

baleset
közlekedés

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.