Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay)

166 személy kezén kattant a bilincs

2020-09-30
17:20
Forrás
Szerbiai RTV
Összehangolt, közös nemzetközi akciót hajtottak végre az Europol irányításával, amelyben Szerbia is részt vett.

34 ország közös akciójában 166 személyt vettek őrizetbe szervezett, nemzetközi bűnözés vádjával.

Az Europol közleménye szerint 8838 rendőr, határrendész és vámos vett részt az ember-, fegyver- és drogcsempészet megfékezése érdekében indított négynapos akcióban, amelynek folyamán 39 utazót és 44 ezer gépjárművet ellenőriztek.

17 embert vettek őrizetbe jogosulatlan fegyvertartás és lőfegyvercsempészet gyanújával, 73 embercsempészt állítottak elő, 37 személy ellen indítottak eljárást drogcsempészet miatt, 12 esetben irathamisítást állapítottak meg, de horogra akadt 19 olyan személy is, akiket más bűncselekményekkel vádolnak.

Az akcióban Szerbia is részt vett.

őrizetbe vétel
akció
közös akció
Europol
Szerbia
szervezett bűnözés

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.