Ugrás a tartalomra
police.hu

31 migránssal hajtott fának egy szerb embercsempész

2021.09.28
08:44
2021.09.28
08:50
Forrás
police.hu
Menekülés közben fának hajtott 31 migránssal egy szerb embercsempész hétfő este Magyarországon - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
police.hu

A baleset következtében több migráns megsérült, őket kórházba szállították.

A közlemény szerint a rendőrök igazoltatni szerették volna az osztrák rendszámú furgont, a jármű vezetője azonban menekülni próbált, majd Abda külterületén egy fának hajtott. A járőrök az autóban a 20 éves szerb sofőrön kívül további 31, magát szír állampolgárnak valló személyt, köztük nőket és gyerekeket találtak. A kihallgatásuk és kórházi ellátásuk után a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket a biztonsági határzárhoz.

A gépkocsi vezetőjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás - olvasható a közleményben. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

migráns
embercsempész
menekülés

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.