Ugrás a tartalomra
Twitter/Senatskanzlei Berlin

Ál-Klicskó hívott fel több európai polgármestert

2022.06.26
08:33
2022.06.26
11:34
Forrás
Szerbiai RTV, Guardian, 24.hu
Már a virtuális térben is dúl a háború Ukrajnában, ráadásul a kiberbűnözők is aktívak. Berlin, Bécs és Madrid polgármesterét például teljesen megtévesztette egy olyan személy, aki megszólalásig hasonlít Vitalij Klicskóra, Kijev polgármesterére.

Az ál-Klicsko videóhívást kezdeményezett, és hosszasan tárgyalt az európai fővárosok vezetőivel. Legutóbb a berlini polgármestert verte át, akinek az irodája később hivatalos közleményt adott ki.

Úgy fogalmaztak, először semmilyen jel nem utalt arra, hogy a másik oldalon csaló ül. Jó negyed óra után viszont, amikor a hamis Klicskó az ukrajnai menekültekről azt mondta, hogy kihasználják Németországot, ezért jobb, ha visszaküldik őket Ukrajnába, hogy besorozzák őket katonának, gyanús lett a tárgyalófél, végül pedig lebukott.

Az ál-Klicskó Budapest főpolgármesterét is felkereste. Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében azt írta, a kijevi főpolgármesteri hivatallal folytatott egyeztetését követően megerősítésre került, hogy csalás történt. Minderről hivatalosan tájékoztatta a magyar titkosszolgálatokat felügyelő minisztert, és az érintett európai nagyvárosokkal egyeztetve igyekeznek feltárni a csalás részleteit.

Arról egyelőre nincs hír, hogy elfogták-e már a kiberbűnözőt.

Vitalij Klicskó
Ukrajna
Kijev
csalás
kiberbűnöző

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.