Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián, Archívum

Álhír terjed a 24 órás kijárási tilalomról

2020-03-31
23:09
2020-04-01
07:48
Forrás
Szerbiai RTV
Nem igaz az a hír, mely szerint szerdán 18 órától 24 órás kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában - tette közzé Twitter posztjában Nebojša Stefanović.

A belügyminiszter kiemelte, hogy egy a közösségi médiában terjedő álhírről van szó, amelyben az is szerepel, hogy a polgárok a lakhelyük elhagyásához szükséges engedélyt SMS-ben kapják majd meg.  Nebojša Stefanović kiemelte, hogy a rendőrség nagy erőkkel keresi az álhír terjesztőjét. A szerb kormánytól az RTS-nek az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy amennyiben ilyen döntésre kerülne sor, akkor azt legalább 48 órával a hatályba lépése előtt közölnék az ország lakosságával.

Nebojša Stefanović
álhír
kijárási tilalom

Most

12:30

Ingyenes online gazdafórumon vehetnek részt a termelők

Több héten át tartó gazdafórumot indít a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány. Az előadások online kísérhetők a VASZ honlapján, a regisztráció és a virtuális részvétel ingyenes a termelők számára.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.