Ugrás a tartalomra
Pixabay

Auschwitzban volt őr, most vádat emeltek ellene

2018-04-17
08:42
Forrás
Szerbiai RTV
A vádlott szerbiai születésű német állampolgár.

A német ügyészség vádat emelt egy volt auschwitzi őr ellen, gyilkosságban való részvétel vádjával. A stuttgarti ügyészség közölte, hogy a vádlott Szerbiában született német állampolgár, a nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. A gyanúsított 1942 és 1943 között szolgált, amikor a becslések szerint mintegy 13 ezer ember vesztette életét Auschwitzban. Nem volt tisztában az események hátterével és céljaival, valamint a gyilkosságok részleteivel sem - üzente ügyvédein keresztül a 94 éves vádlott.

vádemelés
Auschwitz
őr

Most

Népszerű

Gyilkosság Szegeden

Megölte csantavéri barátnőjét egy gunarasi férfi Szegeden. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információ szerint a gyilkosságot egy heves szóváltás előzte meg, amely végül tettlegességig fajult.
Injekció

Cianiddal gyilkolta meg férjét egy horgosi nő

Gyilkosság alapos gyanújával vette őrizetbe a rendőrség a horgosi 56 éves S. Irént, aki a Szabadkai Közkórházban cianid tartalmú injekciót adott be férjének, aki ennek következtében elhunyt.
Bajmok, drogfogás

Nagyszabású drogfogás Bajmokon

Marihuána termesztésére alkalmas laboratóriumot számolt fel a szabadkai rendőrség kedd délután az észak-bácskai faluban.

Fegyveres rablás történt kedd este Szabadkán

Az arcát eltakaró elkövető este fél 8 körül pisztollyal felfegyverkezve lépett be egy ismert áruházlánc Bajai úti boltjába. A Pannon RTV értesülései szerint 72 ezer dinárt zsákmányolt az elkövető.