Ugrás a tartalomra
Pixabay

Auschwitzban volt őr, most vádat emeltek ellene

2018-04-17
08:42
Forrás
Szerbiai RTV
A vádlott szerbiai születésű német állampolgár.

A német ügyészség vádat emelt egy volt auschwitzi őr ellen, gyilkosságban való részvétel vádjával. A stuttgarti ügyészség közölte, hogy a vádlott Szerbiában született német állampolgár, a nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. A gyanúsított 1942 és 1943 között szolgált, amikor a becslések szerint mintegy 13 ezer ember vesztette életét Auschwitzban. Nem volt tisztában az események hátterével és céljaival, valamint a gyilkosságok részleteivel sem - üzente ügyvédein keresztül a 94 éves vádlott.

vádemelés
Auschwitz
őr

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

Gyilkosság Szegeden

Megölte csantavéri barátnőjét egy gunarasi férfi Szegeden. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információ szerint a gyilkosságot egy heves szóváltás előzte meg, amely végül tettlegességig fajult.
a kirabolt ékszerbolt

Fegyveres rablás történt Horgoson

Fegyveres rablás történt reggel Horgoson a Kanizsai úton lévő ékszerüzletben. még körözik a gyanúsítottakat, folyik a nyomozás. Nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy a hatóság egy fehér Peugeot keres.