Ugrás a tartalomra
Pixabay/piotrpiotrwojcicki

Az alkohol és a vezetés nem mehet együtt!

2019-12-16
13:41
Forrás
Szerbiai RTV
Decemberig több mint 50 ezer sofőrt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt Szerbiában.

Naponta 90 gépjárművezetőt állított meg a szerbiai közlekedési rendőrség, aki alkoholos befolyásoltság alatt állt - írja a szerb közmédia. Az elmúlt egy hét ellenőrzései alatt volt olyan sofőr, aki reggel 10 órakor 2,5 ezreléknyi véralkoholszinttel rendelkezett. Az illetékesek figyelmeztetnek, hogy az ünnepek közeledtével megnő az ittas vezetők száma az utakon, így mindenki figyeljen oda arra, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ne üljön a volán mögé. Damir Okanović, a szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság illetékese leszögezte, az ünnepek alatt zéró toleranciát vár el a rendőrség. Hozzátette, az alkohol és a vezetés nem egyeztethető össze. Az elmúlt 11 hónapban egyébként több mint 50 ezer személyt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt.

alkohol
vezetés
ittas vezető
alkoholos befolyásoltság
ünnepek
Damir Okanović
zéró tolerancia

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.