Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Abdullah Sahil

Az Iszlám Állam magára vállalta az afgán dzsámiban történt merényletet

2021.10.08
20:38
2021.10.09
07:09
Forrás
Szerbiai RTV
Öngyilkos merénylő robbantott egy afganisztáni dzsámiban. Legkevesebb 100-an meghaltak, illetve megsérültek - tájékoztat a helyi rendőrség.

Az eset az ország északi részén található Kunduz városában történt. Az áldozatok síiták, a robbantást az Iszlám Állam vállalta magára. A tálib vezetés szóvivője a Twitteren tájékoztatott a történtekről, de részleteket és az áldozatok pontos számát ő sem közölte.

A médiában megjelent hírek szerint a támadás a hagyományos pénteki ima alkalmával történt. Az áldozatok többsége életét vesztette.

Néhány napja a fővárosban, Kabulban is robbantottak egy dzsámiban, akkor 5-en haltak meg. Azt a merényletet az Iszlám Állam magára vállalta.

A robbanás után készült amatőr videókon a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok láthatóak!

Afganisztán
robbantás
dzsámi
öngyilkos merénylő
Kunduz

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.