Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Abdullah Sahil

Az Iszlám Állam magára vállalta az afgán dzsámiban történt merényletet

2021.10.08
20:38
2021.10.09
07:09
Forrás
Szerbiai RTV
Öngyilkos merénylő robbantott egy afganisztáni dzsámiban. Legkevesebb 100-an meghaltak, illetve megsérültek - tájékoztat a helyi rendőrség.

Az eset az ország északi részén található Kunduz városában történt. Az áldozatok síiták, a robbantást az Iszlám Állam vállalta magára. A tálib vezetés szóvivője a Twitteren tájékoztatott a történtekről, de részleteket és az áldozatok pontos számát ő sem közölte.

A médiában megjelent hírek szerint a támadás a hagyományos pénteki ima alkalmával történt. Az áldozatok többsége életét vesztette.

Néhány napja a fővárosban, Kabulban is robbantottak egy dzsámiban, akkor 5-en haltak meg. Azt a merényletet az Iszlám Állam magára vállalta.

A robbanás után készült amatőr videókon a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok láthatóak!

Afganisztán
robbantás
dzsámi
öngyilkos merénylő
Kunduz

Most

17:17

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 16:48

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 15:56

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű