Ugrás a tartalomra
Illusztráció/Pannon RTV

Az összes kaptárát ellopták egy szabadkai méhésznek

2023.03.28
15:09
2023.03.28
16:54
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai férfi megélhetése így veszélybe került. A kár eléri a 15 ezer eurót. A rendőrség nyomoz az ügyben, fejlemény azonban egyelőre nincs.

A tolvajok 65 méhcsaládot loptak el pótkocsistól egy ludas melletti, elhagyatott tanyáról. Csincsák Norbert ötödik generációs méhész, csalódottan mutatta stábunknak, hogy hol állt a pótkocsi. A lopás a március 14-ére virradó éjjelen történt, azóta semmilyen használható információja nincs a méhésznek.

Csincsák Norbert, méhész, Szabadka: „Aznap megtettük a feljelentést a szabadkai rendőrkapitányságon. Egyelőre sajnos konkrét információt még nem tudtak róla közölni. Keresik a tettest. A kár nagyjából 15 ezer euró értékű, a méhek, a pótkocsi, illetve a rajta tartózkodó összes felszerelés.”

A pórul járt méhésznek egyetlen méhcsaládja sem maradt, újakat vásárolni pedig nagyon sokba kerül, hiszen a tisztes megélhetéshez mintegy ötven méhcsalád szükséges - mondta Csincsák Norbert. „Most egy méhcsalád kettő fiókkal, aljzattal és menekülőtérrel 150 euróba kerül, így szezon előtt. Akik ezt ellopják, azok valószínűleg vagy méhészeknek adják el vagy ők maguk méhészek.”

Akik bármilyen információval rendelkeznek az ellopott kaptárakkal kapcsolatban, vagy méhcsalád felajánlásával segítenének, azok Csincsák Norbertet megtalálják a szabadkai Tejpiacon a 310-es asztalnál.

kaptárlopás
méhész
Szabadka

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű