Ugrás a tartalomra
Pixabay

A balesetek legfőbb okozója a gyorshajtás

2017-11-08
09:54
Forrás
Beta
A szabálysértési eljárások egyharmadát a sebességet túllépők ellen indították.

Gyorshajtás miatt 300 ezer szabálysértési eljárást indítottak tavaly Szerbiában - közölte Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója. Ezek az esetek képezik a közlekedési szabálysértések egyharmadát. A súlyos közúti balesetek mintegy felének a gyorshajtás az oka - tette hozzá Rebić. Az előírt sebességet túllépők kiszűrése érdekében több radarkészüléket szereztek be, az autópályán pedig szeptember óta figyelik a járművek átlagsebességét - fejtette ki a rendőrség igazgatója egy nemzetközi szimpóziumon.

gyorshajtás
sebességkorlátozás
átlagsebesség

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Gyilkosság Szegeden

Megölte csantavéri barátnőjét egy gunarasi férfi Szegeden. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információ szerint a gyilkosságot egy heves szóváltás előzte meg, amely végül tettlegességig fajult.

Fegyveres rablás történt kedd este Szabadkán

Az arcát eltakaró elkövető este fél 8 körül pisztollyal felfegyverkezve lépett be egy ismert áruházlánc Bajai úti boltjába. A Pannon RTV értesülései szerint 72 ezer dinárt zsákmányolt az elkövető.