Ugrás a tartalomra
Pixabay/adestuparu

Belgrádiakat támadtak meg Szarajevóban

2023.01.14
21:29
2023.01.14
21:38
Forrás
RTS, Tanjug
Egy személy megsérült. Késsel sebesítették meg egy hotelben Ilidža településen.

A szemtanúkra hivatkozva a helyi média azt írja, hogy a belgrádi Zvezdara Labdarúgóklub fiatal játékosai szüleinek egy csoportját támadták meg. A labdarúgók egyébként egy nemzetközi tornán vesznek részt.

Egy szülő a sajtónak elmondta, hirtelen egy csoport bejött a szállodába, és rájuk támadtak könnygázzal, zászlójukat akarták elvenni. Kint még nagyobb tömeg jött össze, maszkban voltak, fáklyák, görögtűz és kések voltak náluk. Akkor újból megtámadták őket és egy szülőt megsebesítettek - tette hozzá a nyilatkozó.

A belgrádiak nem érzik magukat biztonságban, és azt fontolgatják, hogy visszalépnek a tornától. A Szarajevó kantoni belügyminisztérium megerősítette a történteket, a sérültet ellátták, nincs életveszélyben, mindent megtesznek az eset felgöngyölítése érdekében.

Szerbia azt kéri, büntessék meg az elkövetőket, a jó szomszédi viszonyra kell törekedni, nem pedig a gyűlölet szítására - tették hozzá.

Belgrád
Szarajevó
Zvezdara
labdarúgó
támadás
kés
sérült

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.