Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Betörtek a bajmoki Szent Péter és Pál Katolikus templomba

2021.06.27
12:36
2021.06.27
18:09
Forrás
Pannon RTV
Kegytárgyakat vittek el, illetve rongálás is történt. A betörés miatt a hétvégén megszervezett templombúcsú és a Dózsa napok elnevezésű ünnepség szentmiséje is elmaradt.

Nem hivatalos információk szerint, vasárnap virradóra betörtek a Péter és Pál Katolikus templomba. Ennek ellenére azonban a helyiek rendhagyó módon, mise nélkül, de megtartották a templom búcsúját és a Dózsa György-napokat.

Pannon RTV/Gál Hermina

A helyiek elmondása szerint ez már nem az első eset. Korábban is előfordult már, hogy ismeretlen tettesek rongálták meg vagy törtek be a bajmoki katolikus templomba.

Hegedűs József, a bajmoki helyi közösség közgyűlési tagja:  „A reggeli órákban hidegzuhanyként ért minket a hír, hogy az éjjel betörtek a katolikus templomba, és kegytárgyakat tulajdonítottak el és szándékos rongálást is emlegetnek.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A bűncselekményre reagálva dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Város Képviselő-testület elnöke elmondta: „Sajnos ez a mai búcsú Bajmokon nem úgy sikerült, ahogy terveztük, hiszen sajnálatos módon kirabolták a templomot éppen mára virradóra, úgyhogy a szentmise elmaradt.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Nem megerősített információk szerint reggel hét órakor megtörtént a feljelentés is, ottjártunkkor pedig még zajlott a helyszínelés a templomban és környékén. A rendőrség egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adott ki az esettel kapcsolatban.

Bajmok
Szabadka
Hegedűs József

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.