Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

2019-11-18
09:56
2019-11-18
16:22
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.

Az információk szerint nem sérült meg senki, viszont a kávézóban nagy anyagi kár keletkezett.

Üvegtörmelék, betört ablakok. Kiérkezésünkkor ez fogadott bennünket a szabadkai kávézó udvarán. Néhány ember a vendéglátóipari egység körül nézelődött, kíváncsiak voltak, mi történt.

Korbai Rozália pár méterre lakik a Borsalinótól. Korán kelő típus, tévénézés közben hallotta a robbanást: „Hallottam egy nagy robbanást, vagy durranást. Gondoltam, hogy autógumi robbant. Kijöttem a teraszra, de nem láttam semmit sem. Semmi gyanúsat, hogy valami történt volna, hanem reggel hallottam a rádióban, hogy itt, a szomszédunkban valami robbanás történt, de más tájékoztatást eddig még nem kaptunk. Elég hangos volt.”

Kilenc-tíz óra környékén már a törmeléket takarították a kávézóban dolgozók, és egy papírra kiragasztották, hogy a hely nem dolgozik.

A szerb közmédia információi szerint két maszkos támadó volt az elkövető. Stábunknak a hely tulajdonosa kamerán kívül elmondta, a tettesek előbb egy téglát, majd egy kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe, az ablakon át. A rendőrség elvégezte a helyszínelést. Az ügyet a Szabadkai Felsőbb Ügyészség vette át.

Szabadka
robbantás

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.