Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Bombariadó több vajdasági általános iskolában

2022.05.20
08:08
2022.05.23
16:54
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság több általános iskolájába is bombáról érkezett bejelentés ma reggel. - CIKKÜNK FRISSÜL!

9:45 - 134 oktatási intézménybe érkezett bombafenyegetés, a legtöbb az újvidéki körzet területén volt - mondta el Milan Grujin. Az iskolaigazgatóság vezetője kifejtette, az újvidéki iskolaigazgatóság területén minden általános iskola kapott bejelentést robbanószerkezetekről. A bejelentések nem érintették a középiskolákat. A gyerekek és az alkalmazottak egyelőre nem léphetnek be a létesítményekbe, mert várják az átvizsgálást. Amíg nem végeznek, az órákat online tartják meg. A mai napon már biztosan nem lesz tantermi oktatás, a hétfői napról később döntenek - mondta el Grujin. Egyébként a vajdasági iskolák mellett bejelentések érkeztek Pirot, Niš, Babusnica, Vlasotince, Libane és Kuršumlija egyes iskoláiba is. A tanulók biztonsága érdekében az iskolák értesítették a Belügyminisztériumot a veszélyről, a csapatok már a helyszínen vannak.

A Vajdasági RTV információi szerint a dél-bácskai körzetből minden általános iskola igazgatója kapott e-mailt elhelyezett bombákról. Újvidéken bombariadó volt a Svetozar Marković Toza, a Vasa Stajić, a Kosta Trifković, a Dušan Radović, az Ivan Gundulić, és a telepi Nikola Tesla általános iskolákban, ami miatt elmaradt az érintett iskolákban az első óra. Az újvidéki középiskolákba nem érkezett bejelentés bombáról. Nem hivatalos információk szerint Temerin mindkét általános iskolájából hazaküldték ma reggel a diákokat bombariadó miatt. Bombariadó van az óbecsei általános iskolákban is, a fenyegetés hajnali 03:50-kor érkezett a tanintézményekbe. Nem indult meg a tanítás ma reggel Óbecse, Kölpény, Petrőc, Péterréve, Karlóca, Bács és Ruma általános iskoláiban sem - írja a 021.rs. A hírrel kapcsolatban megkerestük az oktatási minisztériumot is, de egyelőre nem tudnak bővebb információval szolgálni.

7:58 - Bombariadó volt az óbecsei általános iskolákban is, a fenyegetés hajnali 03:50-kor érkezett a tanintézményekbe egy e-mail címről. Az iskolák azonnal értesítették a pedagógusokat és a szülőket, hogy a tanítás akkor folytatódik, ha a hatóságok erre engedélyt adnak. Jelenleg Újvidékről várják a tűzszerészek érkezését. A bombariadó az egész dél-bácskai körzetet érintette, ahova Újvidék, Szenttamás és Óbecse is tartozik. Kiss Igor, az óbecsei Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, egyelőre nem tudni, hogyan folytatódik majd a tanítás hétfőtől.

Kiss Igor, elnök, óbecsei KKT: „Nagyon sok iskolában ez azt eredményezte, hogy meg sem kezdődött a tanítás, hiszen hajnalban érkezett ez a fenyegető e-mail. Elővigyázatosság miatt nem kezdték meg az oktatást az iskolákban, a gyermekek valójában haza lettek küldve. Ilyenkor az a protokoll, hogy a belügyet értesíti az iskola, és az újvidéki tűzszerészek azok, akik ilyenkor szakszerűen el tudnak járni, azokat be kell várni. Hét általános iskoláról van szó, akik megkapták ezt a fenyegetést Óbecse község területén,öt óbecsei, valamint egy péterrévei és a bácsföldvári is megkapta ezeket a fenyegetéseket. Olyan négyezer gyereket érint.”

bombariadó

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű