Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh/illusztráció

Bombariadók egész Belgrádban

2022.05.16
18:40
2022.05.17
18:02
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Vajdaság Ma
Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben is.

17:45 - Újabb belgrádi bombariadókról érkeztek hírek ma délután

A Patrice Lumumba Kollégium diákjainak és alkalmazottainak evakuálása folyamatban van, ide érkezett bejelentés a robbanószerkezetről. További bombariadókat jelentettek a Rajićevo, a BIG Rakovica, a Banjica, a Karaburma és az Ada Mol bevásárlóközpontokból is – értesült a Tanjug. A zvezdarai Olimp sportközpontot és a voždovaci Mika Mitrović diákotthont ugyancsak bombatámadásról szóló jelentések miatt evakuálták.

A Blic szerint a fenyegetések szerint bombákat helyeztek el a szerb főváros több hídján, a Nemzeti Múzeumban, több bevásárlóközpontban, a belgrádi állatkertben, a McDonald´s egyik éttermében, a belgrádi központi pályaudvarra, a hőerőműbe, a víztisztító telepere, és az orosz nagykövetségre. A belgrádi Stadion bevásárlóközpontban is bombariadó volt, ahol emiatt ma elhalasztották a Voždovac-Partizan rangadót a Szerb Szuperligában.

Goran Vesić belgrádi alpolgármester kijelentette, hogy új névtelen bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint a Belgrádi Vízművek valamennyi üzemében bombákat helyeztek el."Az ilyen helyzetekben az előírásoknak megfelelően járunk el, a rendőrség pedig már a vízműveknél van. A polgároknak nem kell aggódniuk, mert ezektől a provokációktól függetlenül biztosítjuk a zavartalan ellátást" - mondta Vesić, hozzátéve, nyilvánvaló, hogy kiberháború folyik Szerbia ellen.

Korábban huszonegy belgrádi iskolában is szünetelt a délutáni tanítás az újabb bombariadók miatt.

A bombák elhelyezéséről szóló valamennyi fenyegetést ugyanarról az e-mail címről küldték, mégpedig egy külföldi szerverről.

8:47 - 97 belgrádi általános- és néhány középiskolában is bombariadó volt a reggeli órákban

A szülőket sms-ben értesítették arról, hogy ne vigyék be gyerekeiket az oktatási intézményekbe. Az illetékeseket tájékoztatták a riadóról. A legtöbb iskolában már elvégezték az ellenőrzést, és kiderült, hogy hamis bejelentésekről volt szó, így zavartalanul folyatódhat a tanítás - közölte az oktatási minisztérium.

bombariadó
Belgrád
iskola

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű