Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh/illusztráció

Bombariadók egész Belgrádban

2022.05.16
18:40
2022.05.17
18:02
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Vajdaság Ma
Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben is.

17:45 - Újabb belgrádi bombariadókról érkeztek hírek ma délután

A Patrice Lumumba Kollégium diákjainak és alkalmazottainak evakuálása folyamatban van, ide érkezett bejelentés a robbanószerkezetről. További bombariadókat jelentettek a Rajićevo, a BIG Rakovica, a Banjica, a Karaburma és az Ada Mol bevásárlóközpontokból is – értesült a Tanjug. A zvezdarai Olimp sportközpontot és a voždovaci Mika Mitrović diákotthont ugyancsak bombatámadásról szóló jelentések miatt evakuálták.

A Blic szerint a fenyegetések szerint bombákat helyeztek el a szerb főváros több hídján, a Nemzeti Múzeumban, több bevásárlóközpontban, a belgrádi állatkertben, a McDonald´s egyik éttermében, a belgrádi központi pályaudvarra, a hőerőműbe, a víztisztító telepere, és az orosz nagykövetségre. A belgrádi Stadion bevásárlóközpontban is bombariadó volt, ahol emiatt ma elhalasztották a Voždovac-Partizan rangadót a Szerb Szuperligában.

Goran Vesić belgrádi alpolgármester kijelentette, hogy új névtelen bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint a Belgrádi Vízművek valamennyi üzemében bombákat helyeztek el."Az ilyen helyzetekben az előírásoknak megfelelően járunk el, a rendőrség pedig már a vízműveknél van. A polgároknak nem kell aggódniuk, mert ezektől a provokációktól függetlenül biztosítjuk a zavartalan ellátást" - mondta Vesić, hozzátéve, nyilvánvaló, hogy kiberháború folyik Szerbia ellen.

Korábban huszonegy belgrádi iskolában is szünetelt a délutáni tanítás az újabb bombariadók miatt.

A bombák elhelyezéséről szóló valamennyi fenyegetést ugyanarról az e-mail címről küldték, mégpedig egy külföldi szerverről.

8:47 - 97 belgrádi általános- és néhány középiskolában is bombariadó volt a reggeli órákban

A szülőket sms-ben értesítették arról, hogy ne vigyék be gyerekeiket az oktatási intézményekbe. Az illetékeseket tájékoztatták a riadóról. A legtöbb iskolában már elvégezték az ellenőrzést, és kiderült, hogy hamis bejelentésekről volt szó, így zavartalanul folyatódhat a tanítás - közölte az oktatási minisztérium.

bombariadó
Belgrád
iskola

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.