Ugrás a tartalomra
Police.hu

„Bonyolult, gyorsan változó és veszélyes határőrizeti operatív helyzet alakult ki”

2022.07.06
13:01
2022.07.06
13:06
Forrás
police.hu, MTI
Erről beszélt Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója budapesti sajtótájékoztatóján.

Bakondi György kifejtette: bonyolult, mert küzdenek az illegális migránsokkal a déli határon, továbbá nagyon fontos, menekültekkel összefüggő kormányzati feladatokat kell teljesíteni, valamint az ukrajnai háború miatt a honvédség erőinek határbiztosítási feladatai is vannak.

A gyorsan változó helyzet azt jelenti, hogy napról napra, újabb és újabb, addig nem tapasztalt események következnek be a határon és annak közelében - mondta a főtanácsadó. Hozzátette: a veszélyes helyzet alatt azt értik, hogy gyakoriak a nagycsoportos és erőszakos áthatolási kísérletek. Bakondi György azt mondta: egyidejűleg van migrációs és menekültválság.

police.hu

Nemcsak a közvetlen határ menti területeken tartóztat fel illegális bevándorlókat a rendőrség. A magyar és osztrák rendőrök a katonákkal együttműködve egy csoportban 51 határsértőt tartóztattak föl Szeged külterületén ma 9 órakor - közölte honlapján a rendőrség. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások szintén ma délelőtt Bácsbokod térségében is feltartóztattak 11 külföldit, akik jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

határsértés
illegális bevándorlás
Bakondi György

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.