Ugrás a tartalomra
Pixabay/iAmMrRob - illusztráció

Bővül a szerbiai pedofilok jegyzéke

2020-10-12
14:37
Forrás
Beta
Egy év alatt csaknem száz új név került a nyilvántartásba.

92 névvel bővült egy év alatt a pedofilok adatbázisa Szerbiában. Jelenleg 371 név szerepel a nyilvántartásban.

2015 óta létezik ez az adatbázis, és minden benne szereplő személyt elítéltek a kiskorúak ellen elkövetett bűncselekmények valamelyike miatt.

Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója szerint a 371 név csak csepp a tengerben, csupán századrésze lehet a Szerbiában élő pedofiloknak.

pedofil
pedofília
bűncselekmény
gyerekek
jegyzék
adatbázis
nyilvántartás
Tijana Jurić Alapítvány
Igor Jurić

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.