Ugrás a tartalomra
rendőrség a helyszínen
Tanjug via AP/Dominic Lipinski/PA

Bozótvágó késsel támadtak egy rendőrre Londonban

2019-08-08
12:05
2019-08-08
12:44
Forrás
MTI
Bozótvágó késsel támadt egy dühöngő férfi egy rendőrre Londonban. A hatóságok csütörtöki tájékoztatása szerint a rendőr súlyosan megsebesült, de nincs életveszélyben.

A rendőr és a társa a brit főváros keleti részén ellenőrzött egy kisteherautót, amelynek vezetője azonban feldühödött és rájuk támadt. A rendőrnek sikerült sokkolóval ártalmatlanná tennie az ötvenes éveiben járó férfit, eközben azonban legalább hét késszúrást szenvedett el.

A hatóságok kizárták a terrorizmust a csütörtökre virradóra történt esettel kapcsolatban.

A brit fővárosban az elmúlt években megnőtt a késes támadások száma. Tavaly több mint ezer, 10 és 19 év közötti gyerek és fiatal került kórházba késsel okozott sebesülésekkel az Anti-Knife UK nevű civil szervezet adatai szerint. Londonban idén már többtucatnyian vesztették életüket késelésben, az áldozatok pontos számáról azonban eltérő adatok vannak.

London
rendőr
bozótvágó

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:41, Frissítve: 09:38

Járványhelyzet Magyarországon

Meghalt 5 beteg és 3.756-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.