Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Brutális kutyatámadás történt Csantavéren

2022.05.04
16:21
2022.05.04
17:08
Forrás
Pannon RTV
Egy helyi hölgy mindkét lábát összeharapták az ebek. Stábunknak azt mondta, életét egy arra járó férfinek köszönheti, aki vasvillával kergette el a megvadult kutyákat.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Berényi Ibolyát pénteken hajnalban támadták meg a kóbor kutyák. Még mindig sántít, azóta bottal jár. A csantavéri hölgyet a helyi kis temető előtti útszakaszon vették körbe, és komoly sérüléseket okoztak neki mindkét lábán. Az elsősegélynyújtást követően a Szabadkai Közkórházba szállították, ahol ellátták a sebeit. Azt mondja, életét egy arra járó férfinek köszönheti.

„Nagyon gyorsan körbevettek, egy elektromos biciklit. Annyi esélyem sem volt, hogy visszaforduljak. A telefont is az utolsó pillanatban kaptam ki a táskából, de az már nem sokat ért. Minimum 7-8 kutya támadott meg, de azt nem tudom, hogy utána hány jött még, azt nem tudom. Jól szétmarcangolták a lábamat. Az utolsó pillanatban, amikor már kirántották a lábamat, akkor lépett oda egy férfi vasvillával. Szó szerint ő mentette meg az életem, mert akkor már minden kutya rajtam volt.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A faluban történt kutyatámadást egyébként András Gyuricsin Attila is megerősítette. A helyi közösség tanácselnöke szerint a probléma valós.

„Ez egy komoly és valós gond itt a faluban. Sajnos sok kóbor kutya van a falu azon részén, a kis temetőnél. Sajnálatos, hogy odáig fajult a dolog, hogy polgártársunkat, Ibolyát megharapták a kutyák úgy, hogy kórházi kezelésre szorult. Szerencsére a kezelés hatékony volt és a reagálás is jó volt. Ez egy komoly gond, mi már többször is jeleztük a város felé, az illetékes közvállalat felé, de ugye azt is meg kell értenünk, hogy korlátozottak az ő lehetőségeik is.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A helyi közösség tanácselnökétől azt is megtudtuk, hogy a támadást követően az illetékes szabadkai közvállalat munkatársai kilenc kóbor kutyát fogtak be a faluban. Amint azonban az felvételeken is látszik, akadna még dolguk Csantavéren. Több helyi lakos is azt panaszolta, féltik a gyermekeiket, nem szívesen engedik ki őket az utcára.

kutyatámadás
Csantavér

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.