Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Brutális kutyatámadás történt Csantavéren

2022.05.04
16:21
2022.05.04
17:08
Forrás
Pannon RTV
Egy helyi hölgy mindkét lábát összeharapták az ebek. Stábunknak azt mondta, életét egy arra járó férfinek köszönheti, aki vasvillával kergette el a megvadult kutyákat.

Berényi Ibolyát pénteken hajnalban támadták meg a kóbor kutyák. Még mindig sántít, azóta bottal jár. A csantavéri hölgyet a helyi kis temető előtti útszakaszon vették körbe, és komoly sérüléseket okoztak neki mindkét lábán. Az elsősegélynyújtást követően a Szabadkai Közkórházba szállították, ahol ellátták a sebeit. Azt mondja, életét egy arra járó férfinek köszönheti.

„Nagyon gyorsan körbevettek, egy elektromos biciklit. Annyi esélyem sem volt, hogy visszaforduljak. A telefont is az utolsó pillanatban kaptam ki a táskából, de az már nem sokat ért. Minimum 7-8 kutya támadott meg, de azt nem tudom, hogy utána hány jött még, azt nem tudom. Jól szétmarcangolták a lábamat. Az utolsó pillanatban, amikor már kirántották a lábamat, akkor lépett oda egy férfi vasvillával. Szó szerint ő mentette meg az életem, mert akkor már minden kutya rajtam volt.”

A faluban történt kutyatámadást egyébként András Gyuricsin Attila is megerősítette. A helyi közösség tanácselnöke szerint a probléma valós.

„Ez egy komoly és valós gond itt a faluban. Sajnos sok kóbor kutya van a falu azon részén, a kis temetőnél. Sajnálatos, hogy odáig fajult a dolog, hogy polgártársunkat, Ibolyát megharapták a kutyák úgy, hogy kórházi kezelésre szorult. Szerencsére a kezelés hatékony volt és a reagálás is jó volt. Ez egy komoly gond, mi már többször is jeleztük a város felé, az illetékes közvállalat felé, de ugye azt is meg kell értenünk, hogy korlátozottak az ő lehetőségeik is.”

A helyi közösség tanácselnökétől azt is megtudtuk, hogy a támadást követően az illetékes szabadkai közvállalat munkatársai kilenc kóbor kutyát fogtak be a faluban. Amint azonban az felvételeken is látszik, akadna még dolguk Csantavéren. Több helyi lakos is azt panaszolta, féltik a gyermekeiket, nem szívesen engedik ki őket az utcára.

kutyatámadás
Csantavér

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.