Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Buszbaleset Horvátországban - 12 halálos áldozat, 31 sérült

2022.08.06
17:26
Forrás
MTI
Súlyos autóbusz-baleset történt Horvátországban az autópályán reggel fél 6 után.

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és több mint harmincan megsérültek

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varaždin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán. Davor Božinović horvát belügyminiszter a baleset kapcsán elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Međugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá. A baleset okait még vizsgálják, a rendőrség azonban azt feltételezi, hogy a sofőr elaludt a volánnál.

Horvátország
autóbusz-baleset
baleset
halottak
sérültek

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.