Ugrás a tartalomra
fegyver, illusztráció
Illusztráció

Csaknem egymillió illegális fegyver van használatban Szerbiában

2019-09-01
17:18
2019-09-01
17:31
Forrás
blic.rs
Az Európai Unió arra mutatott rá, hogy az illegális fegyvertartás nagy probléma Szerbiában is.

Ezek a fegyverek legtöbbször bűnözők vagy beszámíthatatlan emberek kezében lapulnak, és az ország, illetve a nyugat-balkáni régió általános biztonságát és minden lakost veszélyeztetnek.

Korábban már próbálták megfékezni a lőfegyverrel való visszaélést, azonban még mindig nincs megfelelően megoldva a probléma. Szerbia eurointegrációs folyamatához hozzátartozik, hogy az országnak 2024-ig meg kell oldania az illegális fegyvertartás és -kereskedelem kérdését.

fegyver
Szerbia
illegális

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.