Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Csalás áldozata lett

2022.08.04
15:41
2022.08.05
00:15
Forrás
Pannon RTV
Valószínűleg csalás áldozata lett egy szabadkai idős asszony. Húst kínáltak neki jutányos áron, a pénzt pedig előre kérték. Az árut azonban még nem hozták - mondta a hölgy.

Egy ügyvéd szerint az ilyen esetek elkerülése érdekében senki se fizessen előre, és csak piacon és bevásárlóközpontokban vásároljon.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Egy ötven év körüli férfi áron alul kínált különféle hústermékeket a szabadkai hölgynek, aki rendelt is többféléből, azonban az árut azóta se látta. Valószínűleg átverték - mondta a nevét és arcát nem vállaló asszony. „Felírta a telefonjába a címet, meg mindent, majd felült a biciklire, és visszafordult, megkérdezte, hogy fel tudok-e váltani ezrest kettőbe. Mondom, nekem nincs. Ő meg azt mondta, de legyen szíves, nézze meg, kettőbe kéne, nem tudok visszaadni. Bejöttem, kihoztam a pénztárcám, 980 dinár volt benne, erre mondja, nem baj, ez is elég. Én várom, ugye, belenyúltam a zsebbe, hogy kiveszi az ezrest, betette a zsebébe a 980-at, majd felült a biciklire, és azt mondta, később visszahozom.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Józsa László ügyvéd szerint az összeg nagyságától függetlenül magánvádra üldözendő bűncselekményekről van szó, ezért érdemes feljelenteni a rendőrségen az illetőt, mások értékeinek megvédése érdekében is. „Semmiképpen sem szabad előre fizetni bármiért, még húsért sem, de bármilyen más termékért. Azt csak teljesen leellenőrzött körülmények között van értelme megtenni. Úgy gondolom, hogy a régi kereskedelmi alapelv a „hoci-nesze”, az az elv, amit követni kell, de úgy gondolom, hogy nem tartós élelmiszerek vásárlása során minimum a piacon kell vásárolni. A házi kínálatok, ahogy ez a példa is mutatja, meglehetősen bizonytalanok tudnak lenni.”

Az ügyvéd hangsúlyozta, minden esetben ellenőrizett helyen vásároljunk. A legjobb megoldás, ha boltban szerezzük be a termékeket, ezzel elkerülve a csalás lehetőségét.

csalás
becsapás
ügyvéd
feljelentés

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.