Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Csalók járják a szabadkai Zorka helyi közösséget

2019-02-09
12:40
2019-02-09
16:58
Forrás
Pannon RTV
Egy ötven év körüli férfi és egy ugyanilyen korú nő próbálja átejteni több utcában az embereket a helyiek szerint.

Csalók, szélhámosok - a hétköznapok során velük is gondunk akadhat. Hogy tudunk ellenük védekezni? - ez az örök kérdés. A szabadkai Zorka Helyi Közösség lakosai az utóbbi időben ilyen problémákkal szembesülnek.

Számtalan regény, színdarab és film foglalkozik a csalások témájával. De nem kell a képzelet világába kalandoznunk, a valóságban is meggyűlhet a bajunk a szélhámosokkal. A napokban egy középkorú férfi és egy középkorú nő próbálta rászedni az embereket Szabadka külvárosában, és sikerült is - mondják a helyiek.

Csalók járják a Zorka Helyi Közösség utcáit. A szélhámosok egy listával a kezükben csöngetnek be a házakba, a gyanútlan polgárokhoz és pénzt próbálnak kicsalni tőlük.

Több utca lakói is arról számoltak be, hogy a csalók különböző ürüggyel 200 dinárt kérnek tőlük.

Szkenderovity Anna, Szabadka:
„- Olyan középkorú, olyan ötven valahány éves, nem valami különös jelenség, olyan egyszerű asszonynak mondhatom.
- Egyedül volt?
- Egyedül, egyedül.
- Utána nem nézte, hogy merre tűnt el?
- Nem, hogy merre tűnt el azt nem, de kikísértem addig, mert megkérdezte tőlem, hogy az ötös számban névről szintén, mondta, hogy kit keres. Én mutattam az ötös számra, nem látja, hogy le van döntve, ott nincs senki.”

Szkenderovity Anna nem adta oda a kért összeget, ám szomszédja, Mladen Vasiljević hiszékenyebb volt: „Jövök és fordulok az utcában, hát egy asszony áll a villanypózna mellett papírokkal a kezében. Én is oda állok, ahova szoktam, szállok ki az autómból, erre az asszony is odajön, és mutogat, néz arra jobbra. Mondom: Jó napot, asszonyom! Ő visszaköszön. Kérdem, kit keres? Azt mondja számokat keresek. Kérdem, milyen számokat keres? Mondja a 17-est, a 13-ast, és a négyest. Mondom, a 17-es itt van, kit keres itt? Mondja név szerint, Vasiljević Katarinát, ő pedig az én feleségem. Kérdem, mi ügyben keresi? Mondja a helyi közösség részére gyűjti a tagsági díjat. Mennyi szükséges? Mondja 200 dinár. Volt annyi nálam, az utolsó 200 dinárt odaadtam.”

Illetéktelen személyek hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolvány felmutatása nélkül a helyi közösség nevében gyűjtenek adományokat - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Kudlik Zoltán, a Zorka Helyi Közösség tanácselnöke: „A napokban szóltak a helyi polgárok, hogy ilyen eset történt több utcában is a helyi közösség ezen területén, és mi erre reagálva értesítettük a polgárokat, hogy a helyi közösségnek ehhez nincs köze, és elhatárolódtunk ettől az akciótól.”

A kültelepülés illetékesei felhívják a figyelmet, hogy ilyen esetekben kérjék a hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolványt, vagy a csalót azonnal jelentsék fel a rendőrségen.

csalók
Zorka HK

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű