Ugrás a tartalomra

Devizacsempészetre derítettek fényt a horgosi határrendészek

2021.03.04
15:59
Forrás
Szerbiai RTV
50 ezer eurót találtak egy személygépjárműben több helyen elrejtve. A talált euró pontosan ötször több, mint amennyit át lehet vinni a határon.

A rajtaütés akkor következett be, amikor belépésre jelentkezett egy német rendszámú Audi márkájú személyautó, abban pedig két Törökország felé tartó német állampolgárságú, 20 év körüli személy utazott. Mint mondták, bejelenteni valójuk nincs, ugyanakkor a határrendészek részletesebben átvizsgálták a gépjárművet. Első körben a sebváltó alá rejtve 20 ezer euróra bukkantak, majd még további 33.050-re egy külön kialakított rekeszben. A határrendészek az ügyet átadták a rendőrségnek és az illetékes ügyészségnek.

deviza
csempész
csempészet

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.