Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Disznótolvajok fosztogatnak szabadkai tanyákon

2018-12-01
12:46
2018-12-01
16:04
Forrás
Pannon RTV
Egy hete már sokadik alkalommal törtek be egy szabadkai tanyára. Az elkövetők eddig összesen több ezer eurós kárt okoztak - állítja a tulajdonos. A rendőrség keresi a tetteseket.

A Pacséri úti tanyavilágban egyre sűrűbbek a betörések. Matatić Stjepan tanyájáról legutóbb két hízót vittek el.

Rendőrautó érkezett Matatić Stjepan tanyájához. A rendőrök már másodszor jöttek ki a helyszínre a legutóbbi eset miatt. Kamerán kívül elmondták, ismeretlen tettes ellen már folyik a nyomozás. A környékbeliek nem hallottak semmit, pedig nincsenek messze egymástól a szomszédok.

Békésen ropogtatja a csontot az egyik házőrző kutya a tanya előtt. Három eb is vigyázza a tanyát, mégsem tudták megakadályozni a betörést - mesélte a Pannon RTV-nek Matatić Stjepan. Elmondta, egyik kutyájába valószínűleg bele is rúgtak, mert sántít. Hozzátette, az utóbbi időben többször is feltörték az épületeit és értékes szerszámgépeket, eszközöket, vasat és más haszonállatot is elvittek már tőlük, annak ellenére, hogy a tanya gondnoka, Borsos András rendszeresen kijár dolgozni, de az elkövetés időpontjában nem tartózkodott kint.

Borsos András, tanyagondnok: „Először is levágták az ólból a disznót. Én nem voltam itt, mikor eljött szólni, úgyhogy nem is tudtam semmit.”

Az üres ól látványa fogadta a tanya tulajdonosát múlt vasárnap. Elmondása szerint a disznók helyén csak hatalmas vérfoltok voltak. Az állatokat valószínűleg még a tanyán szúrták le, de már máshol dolgozták fel. Nem először fosztogattak nála martalócok.

Matatić Stjepan, tulajdonos: „Tavaly innen kivittek olyan 700 euró értékben 3-4 malacot, 50-60 kilósakat. Azokat elvitték. Meg tyúkokat is.
- Mindent visznek, amit érnek?
- Amit érnek! Nem vagyok itthon, öt órakor mentünk el innen vasárnap este. Valaki csak hallotta, hogy pörkölték a disznót. Nem tudom.”

A tulajdonos arra kéri a környékbelieket, amennyiben bármit is tudnak az esetről vagy hasonlóan jártak, keressék fel.

disznó
rablás

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.