Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Disznótolvajok fosztogatnak szabadkai tanyákon

2018-12-01
12:46
2018-12-01
16:04
Forrás
Pannon RTV
Egy hete már sokadik alkalommal törtek be egy szabadkai tanyára. Az elkövetők eddig összesen több ezer eurós kárt okoztak - állítja a tulajdonos. A rendőrség keresi a tetteseket.

A Pacséri úti tanyavilágban egyre sűrűbbek a betörések. Matatić Stjepan tanyájáról legutóbb két hízót vittek el.

Rendőrautó érkezett Matatić Stjepan tanyájához. A rendőrök már másodszor jöttek ki a helyszínre a legutóbbi eset miatt. Kamerán kívül elmondták, ismeretlen tettes ellen már folyik a nyomozás. A környékbeliek nem hallottak semmit, pedig nincsenek messze egymástól a szomszédok.

Békésen ropogtatja a csontot az egyik házőrző kutya a tanya előtt. Három eb is vigyázza a tanyát, mégsem tudták megakadályozni a betörést - mesélte a Pannon RTV-nek Matatić Stjepan. Elmondta, egyik kutyájába valószínűleg bele is rúgtak, mert sántít. Hozzátette, az utóbbi időben többször is feltörték az épületeit és értékes szerszámgépeket, eszközöket, vasat és más haszonállatot is elvittek már tőlük, annak ellenére, hogy a tanya gondnoka, Borsos András rendszeresen kijár dolgozni, de az elkövetés időpontjában nem tartózkodott kint.

Borsos András, tanyagondnok: „Először is levágták az ólból a disznót. Én nem voltam itt, mikor eljött szólni, úgyhogy nem is tudtam semmit.”

Az üres ól látványa fogadta a tanya tulajdonosát múlt vasárnap. Elmondása szerint a disznók helyén csak hatalmas vérfoltok voltak. Az állatokat valószínűleg még a tanyán szúrták le, de már máshol dolgozták fel. Nem először fosztogattak nála martalócok.

Matatić Stjepan, tulajdonos: „Tavaly innen kivittek olyan 700 euró értékben 3-4 malacot, 50-60 kilósakat. Azokat elvitték. Meg tyúkokat is.
- Mindent visznek, amit érnek?
- Amit érnek! Nem vagyok itthon, öt órakor mentünk el innen vasárnap este. Valaki csak hallotta, hogy pörkölték a disznót. Nem tudom.”

A tulajdonos arra kéri a környékbelieket, amennyiben bármit is tudnak az esetről vagy hasonlóan jártak, keressék fel.

disznó
rablás

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű