Ugrás a tartalomra
Pixabay

A drogfogyasztást is ellenőrzik a sofőröknél

2017-11-08
08:43
Forrás
Prva, 021.rs
Lesújtó eredmények születtek a kísérleti tesztelésen egy szerbiai városban.

Egyre többször ellenőrzik ezentúl a sofőrök drogbefolyásoltságát Szerbia útjain - jelentette be a rendőrség. A hatóság nemrég kísérleti tesztelést végzett Kruševacban, ahol aggodalomra okot adó eredmények születtek. Negyven személynél végezték el a drogtesztet, és a sofőrök több mint felénél, 22 vezetőnél fedeztek fel kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket. A műszer, amelynél - az alkoholteszthez hasonlóan - a sofőrnek fújnia kell, hétféle pszichoaktív szert képes kimutatni. A rendőrök nem mindenkin végezték el a tesztet, hanem csak azokon, akik gyanússá váltak. Arra figyelmeztetnek, hogy a vezetés drogbefolyásoltság mellett hasonló következményekkel járhat, mint ha részegen ülnénk a volánhoz: csökken a koncentrációképesség, lassulnak a reflexek. Ha valakinek a szervezetében tiltott szert találnak, 15 ezertől 30 ezer dináros bírságra számíthat, és arra, hogy hat hónapra elveszik az engedélyét. Ha valaki megtagadja a tesztelést, a büntetés a többszörösére nőhet.

drog
drogfogyasztás
rendőrség
ellenőrzés

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Gyilkosság Szegeden

Megölte csantavéri barátnőjét egy gunarasi férfi Szegeden. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információ szerint a gyilkosságot egy heves szóváltás előzte meg, amely végül tettlegességig fajult.

Fegyveres rablás történt kedd este Szabadkán

Az arcát eltakaró elkövető este fél 8 körül pisztollyal felfegyverkezve lépett be egy ismert áruházlánc Bajai úti boltjába. A Pannon RTV értesülései szerint 72 ezer dinárt zsákmányolt az elkövető.