Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Egy halott és három sebesült a heidelbergi lövöldözésben

2022.01.24
15:53
2022.01.24
17:26
Forrás
MTI
Három embert megsebesített, egyet pedig megölt egy ámokfutó Németországban a heidelbergi egyetemen.

Német hírportálok beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem természettudományi kara és az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy a lövöldözéssel gyanúsított ember meghalt.

lövöldözés
sebesült
támadás
Németország
ámokfutás

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.