Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Egy halott és három sebesült a heidelbergi lövöldözésben

2022.01.24
15:53
2022.01.24
17:26
Forrás
MTI
Három embert megsebesített, egyet pedig megölt egy ámokfutó Németországban a heidelbergi egyetemen.

Német hírportálok beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

Tanjug/Uwe Anspach/dpa via AP

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem természettudományi kara és az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy a lövöldözéssel gyanúsított ember meghalt.

lövöldözés
sebesült
támadás
Németország
ámokfutás

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.