Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Egy migráns megsérült a makkhetesi erdőben történt lövöldözésben

2022.10.01
14:14
2022.10.01
19:43
Forrás
Pannon RTV
Egyre gyakoribbak a lövöldözések a Szabadka melletti makkhetesi erdőben - ezt mondták stábunknak az ott élők. Tegnap is tüzet nyitottak egymásra a migránsok, egy személy meg is sérült, nem hivatalos információk szerint lábon lőtték.

A lövöldözés után csoportosan menekültek az erdő mélyéből az illegális bevándorlók. Egyikük azt mondta, afgán terroristák szállták meg az erdőt és csak azokat engedik át a magyar határ irányába, akik fizetnek nekik, különben gépkarabéllyal nyitnak tüzet a migránsokra. A közelben élő helyiek félnek, nappal is zárva van a kapu.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Csoportosan menekültek ki a makkhetesi erdőből a migránsok péntek délután, miután fegyveres összetűzés alakult ki közöttük. A közelben élők is szem- és fültanúi voltak az eseményeknek.

Ádám Veronika: „Hallottam a lövést, és aztán mentek a migránsok a város felé.”

Egy migráns meg is sérült, nem hivatalos információk szerint a lábát találta el a golyó. Stábunknak azt mondta az egyik bevándorló, hogy az afgán embercsempészek teljesen megszállták az erdőt és csak azokat engedik a magyar határ felé, akik fizetnek nekik, különben tüzet nyitnak rájuk. „Az afgánokkal van gond. Terroristákról van szó, akik pénzt akarnak, kalasnyikov van náluk. A családommal és a barátommal is végeztek. Ez történik.”

Az erdőből kimenekült mintegy 150 migránst a hatóság emberei őrizték egészen az esti órákig. Egy részük taxival távozott, a többieket rabszállítóval vitték el. A helyiek félnek.

Kökény Eszter: „Annyian vannak, hogy az elviselhetetlen. Én már sötétedéskor mindent bezárok, a kutyákat szabadon engedem, mert félek, egyedül vagyok.”

Szabadkán azonban nem csak a makkhetesi erdőt vették birtokukba a migránsok, hanem a város szinte minden pontján találkozni velük. A befogadóközpont túlzsúfolt, sokan az udvaron se férnek el, a tábor közeli bozótosban tanyáznak.

lövöldözés
Makkhetes
migránsok

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.