Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Egy terrorakcióra készülő iszlamista férfit vett őrizetbe a cseh rendőrség

2018-09-14
08:26
Forrás
hirado.hu
A férfi lakásában a házkutatás során pokolgép készítéséről szóló leírást és vegyi anyagokat találtak.

A Mladá Fronta Dnes cseh napilap értesülései szerint a szlovák származású férfi három évvel ezelőtt tért át a muzulmán hitre és vált iszlám fanatikussá. Aktív tevékenységet folytatott az internetes fórumokon, amelyeken az iszlám háborúban, a dzsihádban való részvételre buzdított. Eszményképe az Iszlám Állam dzsihadista szervezet volt. Ez az első alkalom, hogy Csehországban őrizetbe vettek egy terrorakcióra készülő iszlamistát.

Csehország
terrorizmus

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.