Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Egy terrorakcióra készülő iszlamista férfit vett őrizetbe a cseh rendőrség

2018-09-14
08:26
Forrás
hirado.hu
A férfi lakásában a házkutatás során pokolgép készítéséről szóló leírást és vegyi anyagokat találtak.

A Mladá Fronta Dnes cseh napilap értesülései szerint a szlovák származású férfi három évvel ezelőtt tért át a muzulmán hitre és vált iszlám fanatikussá. Aktív tevékenységet folytatott az internetes fórumokon, amelyeken az iszlám háborúban, a dzsihádban való részvételre buzdított. Eszményképe az Iszlám Állam dzsihadista szervezet volt. Ez az első alkalom, hogy Csehországban őrizetbe vettek egy terrorakcióra készülő iszlamistát.

Csehország
terrorizmus

Most

17:55, Frissítve: 20:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Gyilkosság Szegeden

Megölte csantavéri barátnőjét egy gunarasi férfi Szegeden. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információ szerint a gyilkosságot egy heves szóváltás előzte meg, amely végül tettlegességig fajult.
a kirabolt ékszerbolt

Fegyveres rablás történt Horgoson

Fegyveres rablás történt reggel Horgoson a Kanizsai úton lévő ékszerüzletben. még körözik a gyanúsítottakat, folyik a nyomozás. Nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy a hatóság egy fehér Peugeot keres.