Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Egyre több a családon belüli erőszak Londonban

2020.04.25
09:27
2020.04.25
09:39
Forrás
Szerbiai RTV, Reuters
Megnőtt a családon belüli erőszak eseteinek száma Londonban a járvány kezdete óta. Az elmúlt hat hét alatt harmadával emelkedett az ilyen jellegű bűncselekmények száma.
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Kép: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Az illetékesek arra kérik az áldozatokat, hogy jelentsék az eseteket, és semmiképp sem lesznek megbüntetve a járvány miatt bevezetett korlátozások esetleges megsértése miatt.

A rendőrség mintegy 100 családon belüli erőszakkal összefüggő cselekmény kapcsán intézkedik naponta.

Nagy-Britanniában már ötödik hete vannak érvényben a rendkívüli intézkedések a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében, zárva tartanak az üzletek, és mindenkitől azt kérik, hogy maradjanak otthon.

Az Egyesült Királyságban mintegy 144 ezer a fertőzöttek, 19 ezer az áldozatok és mindössze 721 a gyógyultak száma.

London
családon belüli erőszak
bűncselekmény
járvány
Nagy-Britannia
koronavírus

Most

10:53, Frissítve: 11:01

Virágzik a Pitypang

Javában zajlanak a munkálatok az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény Pitypang óvodájának központi épületén. A fürdőszobát, a szennyvízcsatornát, valamint a vízvezetéket újítják fel.
10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű