Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ékszerrablási kísérlet Szabadkán

2020-08-06
14:39
2020-08-06
16:15
Forrás
Pannon RTV
Ékszerrablási kísérlet történt ma kora délután a szabadkai Dimitrije Tucović utcában.

Információink szerint a tulajdonos lélekjelenlétének és némi segítségnek köszönhetően az elkövető nőnek nem sikerült semmit elvinnie. A rendőrség letartóztatta a szemtanúk állítása szerint zavartan viselkedő fiatalasszonyt.

A szabadkai Borovó utcában található ékszerboltba valamivel délután fél 2 után tért be egy nagyjából 30 év körüli hölgy, aki aranyékszerek után érdeklődött, hogy vásárolni szeretne. Ezt követően megpróbálta eltulajdonítani az ékszerköteget, de a tulajdonosnak szerencsére sikerült időben reagálnia, és elkezdte az üzletből kifelé húzni a hölgyet. Ezt észrevette a szomszédos, az utca másik oldalán található ezüstékszerüzlet tulajdonosa, aki azonnal a segítségére sietett, míg egy másik boltból máris riasztották a rendőrséget információink szerint, amely perceken belül a helyszínre érkezett, és letartóztatta az elkövető hölgyet.

A szemtanúk állítása szerint az elkövető állítólag zavartan viselkedett.

A Dimitrije Tucović utcában található szalonok, boltok tulajdonosai és dolgozó szerint a héten ez már a már a második, az utóbbi hónapokban pedig a sokadik rablás vagy rablási kísérlet, és ami különösen érdekes, hogy valamennyit fényes nappal, a legforgalmasabb órákban követtek el.

Uglik Romina, kozmetikai és fodrászati üzlettulajdonos:
„- Valószínűleg a nagy szegénység, meg most már az a korona utáni helyzet, de szerintem itt végül is mindig is voltak rablások, főleg az aranyműveseket. Mert talán egy kis aranyláncot, vagy gyűrűt, vagy nagyobbat ellopni könnyebb, meg nagyobb érték, meg lehet értékesíteni utána, ugye eladni.
- De ilyen gyakran?
- Hát sajnos, az utóbbi időben, úgy látszik. Nemcsak itt a mi utcánkban, hanem a másik utcában is hallottam, hogy igen, szokott lenni.”

A szabadkai rendőrség ottjártunkkor még helyszínelt.

rablási kísérlet
ékszer
rablás
rendőrség
Szabadka

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.