Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Életet menthet a megfelelő követési távolság betartása

2019-08-12
13:45
Forrás
Pannon RTV
Az úgynevezett 3 másodperces szabályt Horvátországban már törvényi szintre emelték, aki nem tartja be, 280 eurós büntetéssel számolhat.

A szerbiai autópályákon három év alatt 150 ember halt meg, a balesetekhez nagyban hozzájárult a biztonságos követési távolság figyelmen kívül hagyása. A 3 másodperc nagyjából 45 méternyi távot biztosít a sofőrnek a megállásra. Esőben, nedves aszfalton legkevesebb 4 másodpercet kellene tartani, a kamionok esetében száraz időben is 5 másodperc szükséges, a buszoknak pedig 6. Egyes szakértők ugyanakkor azt állítják, a 3 másodperces követési távolság a mai közlekedési viszonyok és az utakon lévő forgalom miatt már nem tartható.

közlekedés
követési távolság

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.