Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Életet menthet a megfelelő követési távolság betartása

2019-08-12
13:45
Forrás
Pannon RTV
Az úgynevezett 3 másodperces szabályt Horvátországban már törvényi szintre emelték, aki nem tartja be, 280 eurós büntetéssel számolhat.

A szerbiai autópályákon három év alatt 150 ember halt meg, a balesetekhez nagyban hozzájárult a biztonságos követési távolság figyelmen kívül hagyása. A 3 másodperc nagyjából 45 méternyi távot biztosít a sofőrnek a megállásra. Esőben, nedves aszfalton legkevesebb 4 másodpercet kellene tartani, a kamionok esetében száraz időben is 5 másodperc szükséges, a buszoknak pedig 6. Egyes szakértők ugyanakkor azt állítják, a 3 másodperces követési távolság a mai közlekedési viszonyok és az utakon lévő forgalom miatt már nem tartható.

közlekedés
követési távolság

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.