Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Életet menthet a megfelelő követési távolság betartása

2019-08-12
13:45
Forrás
Pannon RTV
Az úgynevezett 3 másodperces szabályt Horvátországban már törvényi szintre emelték, aki nem tartja be, 280 eurós büntetéssel számolhat.

A szerbiai autópályákon három év alatt 150 ember halt meg, a balesetekhez nagyban hozzájárult a biztonságos követési távolság figyelmen kívül hagyása. A 3 másodperc nagyjából 45 méternyi távot biztosít a sofőrnek a megállásra. Esőben, nedves aszfalton legkevesebb 4 másodpercet kellene tartani, a kamionok esetében száraz időben is 5 másodperc szükséges, a buszoknak pedig 6. Egyes szakértők ugyanakkor azt állítják, a 3 másodperces követési távolság a mai közlekedési viszonyok és az utakon lévő forgalom miatt már nem tartható.

közlekedés
követési távolság

Most

16:13, Frissítve: 16:53

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.