Ugrás a tartalomra
Pixabay/cocoparisienne

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a malčai borbélyt

2021.01.05
12:28
Forrás
Szerbiai RTV
Az ítélet egy évvel a letartóztatása után született meg.

Ninoslav Jovanovićot emberrablás miatt 11 évre, gyermekbántalmazás miatt pedig életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Az ítélet kihirdetése után az áldozat, a 12 éves Monika Karimanović édesanyja kijelentette, örül a bíróság döntésének. Ez az első olyan büntetés, amelyet az úgynevezett Tijana törvény ír elő, amely 2019. december 1-én lépett hatályba.

A malčai borbély 2019 december 20-án rabolta el Monikát. Azt hazudta a kislánynak, hogy ő egy villanyszerelő, aki az iskolába vezető utat keresi. A lányt arra kérte, hogy üljön be az autóba és mutassa meg az oda vezető utat, majd pedig elrabolta. A nyomozásban mintegy félezer rendőr és katona kutatott az eltűnt lány és a tettes után. Monikat 9 napos keresés után a Pasjača elnevezésű falu egyik elhagyatott házában találták meg. Ninoslav Jovanovićot pedig néhány nappal később a malčai temető környékén kerítette kézre a rendőrség.

malčai borbély
életfogytiglan
emberrablás
Monika Karimanović

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.