Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Ellopták Winston Churchill szülőházából a színarany vécét

2019-09-14
20:37
Forrás
index.hu
A rendőrség forró nyomon üldözi a gengsztereket. Sajnos a kastélyt a víz is elöntötte, a támadók ugyanis egyszerűen kirántották az amúgy teljesen működőképes és a vízvezetékre rákötött illemhelyet.

Szombat hajnalban ellopták a Blenheim-palotából a színarany vécét - tudósít a Sky News. A Blenheim kastély az angliai Woodstockban (Oxfordshire) található, 300 éves, és Nagy-Britanniában ez a legnagyobb olyan kastély, amely nem a királyi család birtokában van.

Ebben a barokk kastélyban született Winston Churchill, akinek az emlékét kiállítás őrzi, illetve itt található (most éppen nem található) az a vécé, amit az ismert államférfi valójában soha nem használt, mert az csak később került a kastélyba. A tárlat természetesen ma zárva tart, mert amikor hajnalban a működésben levő vécét, a legalább két személy-gépkocsival érkező tolvajok kiemelték, nem sokat bajlódtak a vízzel, ami így a kiszakítás után mindent elöntött.

Maga az aranyklozet az ismert olasz művész és botrányhős, Maurizio Cattelan alkotása. A maestro sok dollármilliárdosnak készített borzalmasan drága, nem ritkán több millió euróba kerülő műemlékeket.

Az árnyékszék értékét egymillió fontra taksálták a művészeti piacon. Ennek ellenére 2016-ban, amikor a New York-i Guggenheimben megrendezett kiállításon vendégeskedett a vécé, használni is lehetett. Igaz nem elég diszkréten, mert akármilyen tevékenységre is igényelte valaki az elegáns illemhelyet, mindig egy őr közvetlen közelségével végezhette csak el a dolgát.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást és állítólag egy 66 éves férfit már el is fogtak, de a vécé egyelőre nincsen meg.

Nagy-Britannia
Winston Churchill
tolvaj

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.