Ugrás a tartalomra
Pixabay/TPHeinz

Elsőfokon életfogytiglan Dér Csabának

2021.03.03
17:51
Forrás
MTI
Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert mindkét fél, a vád és a vádlott is fellebbezett.

Életfogytiglanra ítélték Magyarországon a két gyilkossággal vádolt szerbiai magyar férfit, Dér Csabát. Az eljárás adatai szerint a 40 éves szerb-magyar kettős állampolgár 2018 júliusában egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy horvát férfit, majd később egy magyar kábítószer-kereskedőt is fejbe lőtt Budapesten. Külföldi rejtőzködéséhez hamis okmányokat készített és használt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nemzetközi együttműködéssel azonosították, majd elfogták a férfit 2019. márciusában. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, miután az ügyész fellebbezett, valamint fellebbezett a vádlott és védője is.

Dér Csaba
életfogytiglan
elsőfokú ítélet
fellebbezés

Most

07:41

A függöny legördült

Egy horvát zenei performansszal és a Szarajevói Nemzeti Színház előadásával zárult az idei kortárs színházi fesztivál, a Desiré.
21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.