Ugrás a tartalomra
police.hu

Embercsempészt fogtak a magyar rendőrök

2020-02-22
07:40
Forrás
police.hu
Tizenhárom illegális migránst szállított autójában egy szerb sofőr.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei - négy megyére kiterjedő akció keretében pénteken állították meg a járművet. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a Győr külterületén megállított német honosságú autóban a szerb sofőrön kívül, további tizenhárom – magát szír, illetve afgán állampolgárnak valló – férfi utazott.

A gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A megyei rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A szerb sofőr elszámoltatása folyamatban van. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

embercsempész
migránsok

Most

13:22, Frissítve: 13:35

Maradjunk otthon! Mesél a Pannon!

A karanténban sem maradhatunk mese nélkül. A Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Pannon Televízió közösen viszi az apróságok otthonaiba a szebbnél szebb történeteket.
12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.

Népszerű