Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fegyveres bankrablás Szabadkán

2019-10-16
13:03
2019-10-16
17:56
Forrás
Pannon RTV
Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.

Nem hivatalos információk szerint az álarcos rabló 9 óra körül az épület előtt várta az intézmény dolgozóját, majd egy a levegőbe leadott lövés után elvitt egy zsáknyi pénzt, amelyben egymillió euró körüli összeg volt. A rendőrség és a helyszínelők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Ruža Rajčić a Postatakarékkal szemben dolgozik, az egyik üzletben. Ő nem sokkal 10 óra előtt ért a boltba: „Láttam, hogy mindent elkerítettek, ott volt a rendőrség is. Sokkolt az esemény, főleg hogy fényes nappal, fél 10 vagy 9 óra körül történik ilyesmi. Nem tudom elhinni, hogy ilyen volt a mi városunkban, Szabadkán, amely mindig nyugodt volt, és ritkán fordultak elő ilyen dolgok. Pedig már hetven éve élek itt.”

Az álarcos rabló 9 óra körül az épület előtt várta az intézmény dolgozóját, majd a levegőbe leadott lövés után vitte el a pénzt. Szemtanúk szerint a rablót egy olasz rendszámú személyautóban várta a tettestársa, és a rablás után sietve, ismeretlen irányba távoztak: „Készültem a bankba felvenni a pénzt. Mikor ideértem, már el volt itt kerítve minden, és a rendőr megállított, és visszaküldött. Ennyit tudok, mást nem.”

A rendőrség és a helyszínelők nagy erőkkel vonultak ki a Postatakarékhoz. A terület biztosítsa után nem sokkal megkezdték a tettesek felkutatását.

Szabadka
bankrablás

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.