Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fegyveres rablás történt kedd este Szabadkán

2017-12-06
13:37
2017-12-07
17:44
Forrás
Pannon RTV
Az arcát eltakaró elkövető este fél 8 körül pisztollyal felfegyverkezve lépett be egy ismert áruházlánc Bajai úti boltjába. A Pannon RTV értesülései szerint 72 ezer dinárt zsákmányolt az elkövető.

Este 8-kor zár a bolt, kedden fél 8 után 5 perccel három vásárló távozott éppen. Gabrijela Đurić a pénztárt zárta, kolléganője a hentespultot mosta, amikor egy fura öltözetű, körülbelül 170 centi magas férfi lépett be. Sapka és tükrös szemüveg volt a fején, az arcát kendővel takarta, fekete dzsekit és kesztyűt viselt. Rögtön tudták, hogy valami baj lesz, először nem is értették, mit mondott - mesélte rémülten a bolt alkalmazottja.

„Azt mondtuk: tessék? Erre ő csak ordítozott: kassza, kassza. Ez volt minden, amit mondott. Kolléganőmmel összenéztünk, megrémültünk, elindultam a kulccsal a pénztárhoz, ott kinyitottam azt, ő közben pisztollyal mutogatta, hogy emeljem fel azt a műanyag részt, amely alatt a nagyobb címletek vannak, az apró nem érdekelte. Ő csak megtámaszkodott, nem bántott semmit, a pénztárra támaszkodott a kezével, miután kivett egy piros műanyag zacskót, abba tömte a pénzt, megfordult és elment.”

Ezután a bolt dolgozói értesítették a rendőrséget. Szemtanúk elmondása szerint a rendőrök nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, de balesetet szenvedtek, a bolttal szembeni ház kerítésébe rohant bele a két rendőrautó. Az egyik rendőr meg is sérült, ennek ellenére bement a boltba, elvégezte a helyszínelést vérző fejjel és csak utána látták el őt a kiérkező mentősök.

Hivatalos közleményt sem a fegyveres rablásról, sem a balesetről nem adott ki a szabadkai rendőrség, de nemhivatalosan azt mondták, mindkét eset valóban megtörtént és egy rendőr könnyebben megsérült.

Minira Pećerić: „A becsapódás hatalmas erejű volt, gyakorlatilag egymásba rohantak. Az egyik rendőr megsérült, mert azonnal jött a mentőautó is. Mást nem tudok, mert elvitték az autókat, jött a pók és mindkét sérült autót elvitte.”

A bolt alkalmazottai elmondták még: a rendőrség megnézte a biztonsági kamera felvételeit, azokat el is vitték. Szemtanúk szerint a tettes gyalog távozott, egyesek azt mondták, fiatalnak tűnt az elkövető. Állítólag a város felől jött és Bajai út vége azaz a Tavankút felé vezető út irányába menekült.

rablás

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

Fegyveres rablás történt kedd este Szabadkán

Az arcát eltakaró elkövető este fél 8 körül pisztollyal felfegyverkezve lépett be egy ismert áruházlánc Bajai úti boltjába. A Pannon RTV értesülései szerint 72 ezer dinárt zsákmányolt az elkövető.
tömegkarambol

Tömegkarambol az autópályán

Súlyos, halálos áldozatokat követelő közlekedési balesetek történtek csütörtökön reggel Bácsfeketehegynél. Az autópálya Újvidék felé vezető szakaszán két teherautó és két minibusz ütközött össze.