Ugrás a tartalomra
Pixabay/41330

Fél év börtönre ítélték a szabadkai kiskorú támadóját

2019-12-02
18:20
2019-12-03
08:20
Forrás
VajdaságMa
Jogerősen hat hónap fegyházbüntetést kapott a 18 éves szabadkai K. A., aki egy hónappal ezelőtt öt kiskorú társával Szabadkán súlyosan bántalmazott egy 17 éves fiút - írja a Vajdaság Ma hírportál.

Bucko György, a sértett védőügyvédje a Közügyek vendégeként elmondta, példaértékű, hogy egy hónap alatt született ítélet az ügyben.

Bucko György, ügyvéd: „Én láttam a fiatalkorúak között, akik addig igen nagy mellénnyel jártak-keltek ebben a városban, hogy igencsak megrettentek ettől  a körülménytől. Már csak attól, hogy előzetesbe került a barátjuk, most hogy feltétel nélküli letöltendő börtönbüntetést kapott, biztos vagyok benne, hogy ez nevelő és elrettentő hatással lesz. A büntetés lehetett volna keményebb is, de akár enyhébb is. Mint ahogy mondtam, fiatalkorú felnőttről van szó,  ott bizonyos esetekben akár a fiatalkorúak büntetőeljárási normái is alkalmazhatók, az pedig a nevelő intézkedések felé mutat.”

Szabadka
támadás
verekedés
börtönbüntetés

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.